We kennen van veel beroepen wel waar ze zich mee bezighouden. We hebben een beeld bij wat ze zoal doen op een dag, waar ze hun centjes mee verdienen, hoe we een goede dienstverlener o.i.d vinden en ga zo maar door. Waar men vaak nog niet veel vanaf weet, is van het werk van een slotenmaker. Dit zou je behoorlijk als een vak apart kunnen zien, en dat is wel terecht. Slotenmakers zijn namelijk met dingen bezig die je dagelijks tegenkomt, maar je niet zo vaak aan denkt. Dat is jammer, want iets meer erkenning zou wel op zijn plek zijn voor dit prachtige beroep. Wij geven je in deze blog daarom iets meer een kijkje in het leven en dan wel door je te vertellen wat goede slotenmakers aanbieden. De services en adviezen die we voor jou in petto heeft, daar raak je hier bekend mee. 

Slotenmaker en sloten

Een slotenmaker is uiteraard veelal bezig met sloten. Maar wat doet hij of zij dan zoal met sloten? Nou, van alles! Toch gaat het vaak om het repareren, vervangen en openmaken van sloten. Soms kan het namelijk voorkomen dat je jezelf buitensluit omdat je je sleutel binnen of ergens anders bent vergeten, je sleutels kwijt of gestolen zijn of je sleutel in het slot vast zit. Slotenmakers zullen dan een beroep doen op al zijn/haar kennis en kunde om het slot open te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan wordt het wat hardhandiger gedaan en wordt het slot geforceerd op een veilige manier. Uiteraard wordt hierna, net als bij inbraak (en ook bij het kwijtraken van sleutels wordt dit aangeraden), het slot vervangen voor een nieuwe. Tevens verkoopt een slotenmaker natuurlijk sloten en monteert hij/zij die indien gewenst. Het maakt dan niet uit of het gaat om het slot van een deur of van een raam, zo zijn er voor alle situaties met sloten!

Advies

Ook geeft een slotenmaker, indien dat wordt gevraagd, inbraakpreventie advies. Dit betekent dat de slotenmaker met jou om de tafel gaat om te kijken wat er beter en vooral; wat er veiliger kan. Waar zitten, of het gebied van veiligheid, nog verbeterpuntjes? Zijn dit de ramen achter je huis, of toch de voordeur? Is het aan te raden om voor een nieuwer, SKG-gekeurde cilinder te gaan of toch voor een meerpuntssluiting? Kerntrekbeveiliging nodig, of zit dat al in je slot? Een slotenmaker besteedt er allemaal aandacht aan en zal er dus voor zorgen dat je bent voorzien van het beste advies om je huis, jou, je dierbaren en je spullen veilig te houden. 

Situaties

Hierboven zijn al enkele situaties geschetst waarin je een slotenmaker mogelijk nodig hebt, maar daar blijft het niet bij. Als je bijvoorbeeld een slotenmaker Nederland nodig hebt midden in de nacht, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Slotenmakers hebben namelijk vaak een 24/7 spoedservice, een ongemak met het slot kan zich immers ten allen tijde voordoen.