Het is begrijpelijk dat het voor familieleden van mensen met dementie of Alzheimer soms een uitdaging is om hen alleen op pad te laten gaan. Toch is het belangrijk voor hun welzijn om naar buiten te kunnen gaan en de wereld te blijven verkennen. Gelukkig biedt technologie zoals een GPS tracker dementie een geruststellende oplossing. LifeWatcher biedt verschillende opties, waaronder een GPS horloge en een SOS knop, die het mogelijk maken om dementiepatiƫnten veilig te volgen en hulp te bieden wanneer dat nodig is.

Opties van LifeWatcher voor GPS tracker dementie

Bij LifeWatcher hebben we begrip voor de unieke behoeften van dementiepatiƫnten en hun verzorgers. Daarom bieden we verschillende persoonlijke alarmeringsproducten aan, waaronder het GPS horloge voor dementie. U kunt kiezen uit de LifeWatcher Active, met extra functies zoals een stappenteller, of de LifeWatcher Senior 2G, een eenvoudig te gebruiken horloge dat speciaal is ontworpen voor mensen met dementie. Daarnaast hebben we de LifeWatcher SOS-knop, een handige gps sleutelhanger die discreet kan worden gedragen voor snelle toegang tot hulp in noodgevallen.

Hoe werkt een GPS tracker dementie voor ouderen?

Maar hoe werkt zo’n GPS tracker eigenlijk? Via een gekoppelde mobiele app kunt u de locatie van de drager in real-time volgen, zowel buiten met behulp van GPS als binnen via WiFi. Een nauwkeurige locatiebepaling is essentieel voor een snelle hulpverlening, vooral in noodsituaties. Bij LifeWatcher krijgt u de garantie van een betrouwbare locatietracking zonder de last van doorlopende abonnementskosten.

Alarmfunctie en monitoring

Een van de meest waardevolle functies van onze GPS tracker bij dementie is de alarmknop, waarmee de drager in noodgevallen snel hulp kan oproepen. Met een eenvoudige druk op de SOS knop wordt automatisch contact opgenomen met een vooraf ingestelde contactpersoon, waardoor directe communicatie mogelijk is om geruststelling te bieden en hulp te organiseren.

Daarnaast biedt de monitorfunctie gemoedsrust voor zowel de drager als de verzorger. Door de GPS tracker naar uw telefoon te laten bellen, kunt u op afstand controleren of alles in orde is. Deze eenvoudige, maar effectieve functie kan een geruststellend gevoel bieden in situaties waarin u zich zorgen maakt.

Veilige virkel en geofencing

Ten slotte biedt onze GPS tracker bij dementie de mogelijkheid om een veilige cirkel in te stellen via de mobiele app. Dit stelt u in staat om meldingen te ontvangen wanneer de drager zich buiten deze veilige zone bevindt, waardoor u snel actie kunt ondernemen als dat nodig is. Met LifeWatcher heeft u de flexibiliteit om meerdere veilige cirkels in te stellen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de grenzen van de bewegingsvrijheid van uw dierbare.

Kortom, met een GPS tracker dementie van LifeWatcher kunt u met een gerust hart uw naaste laten genieten van meer vrijheid, wetende dat er altijd een betrouwbare en effectieve oplossing is om hun veiligheid te waarborgen.