Wanneer je een woning hebt kun je wel eens merken dat het aardig koud kan zijn in de winter, de spouw isoleren kan daar een goede oplossing voor zijn. De isolatie van de spouwmuren heeft vele voordelen die met zich meekomen. Deze isolatie is natuurlijk voordelig voor jezelf, maar ook voor de overheid en het milieu. Nadenken over de isolatie van de spouwmuren is daarom noodzakelijk voor zowel de korte- en lange termijn.

Wat gebeurt bij een spouw isoleren?

Modernere woningen bestaan uit spouwmuren. Dit zijn muren die eigenlijk bestaan uit twee verschillende muren die op een kleine afstand van elkaar liggen. Zo lijkt een spouwmuur van de buitenkant als één geheel, terwijl het eigenlijk bestaat uit twee aparte muren. Wanneer je de spouw gaat isoleren zal er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de twee muren gespoten worden. Dit isolatiemateriaal werkt als een middel om warmte vast te houden. De installatie kan zo via de buitenkant gedaan worden zodat de werkers niet in de woning hoeven te komen. Zo kan het isoleren snel gebeuren zonder al te veel moeite. Daarnaast is het wel nodig om de isolatie te laten doen door een expert. Isolatiespecialist.nl is een betrouwbare specialist die jouw woning zorgvuldig kan isoleren.

Lekker warm in de winter

Met een goede isolatie zul je merken dat je woning lekker warm is. Door de spouw isoleren zal warmte beter vastgehouden kunnen worden waardoor een kamer beter op temperatuur kan blijven. Daarnaast zal de kou van buiten ook tegengehouden worden door de spouw te isoleren. Op deze manier kan een koude woning ook razendsnel weer opgewarmd worden zodat je niet oncomfortabel hoeft te wachten totdat de woning op temperatuur is.

Kosten besparen

Door de spouw isoleren zullen de jaarlijkse kosten ook achteruitgaan. Je hebt namelijk minder energie nodig om een woning op temperatuur te houden. De verwarming kan door de spouw te isoleren eerder uit en hoeft minder hard te werken om op temperatuur te blijven. Zo zullen de energiekosten van een tussenwoning dalen met 260 euro per jaar terwijl bij een vrijstaande woning dit kan oplopen tot 960 euro per jaar.

De investering terugverdienen

Het kost natuurlijk geld om de spouw isoleren. Dit is echter relatief weinig vergeleken met andere manieren van isolatie aan de woning brengen. Voor een tussenwoning betaal je ongeveer 900 euro voor de isolatie. Wanneer je 260 euro per jaar bespaart, zul je na 3,5 jaren het geld alweer terugkrijgen. De jaren daarna zijn allemaal extra verdiensten. Op de lange termijn zul je dus altijd voordeel hebben van deze isolatie. Voor een vrijstaande woning duurt het ongeveer 4 jaar om de investering terug te verdienen. Maar na die 4 jaar zul je per jaar wél 960 euro besparen. Daarnaast zal de eenmalige subsidie van de overheid ook helpen met het verminderen van de kosten bij het isoleren van een woning.

Goed voor het milieu

Door het lagere energieverbruik na de spouw isoleren, zal de CO2 uitstoot per jaar ook verminderen. Zo zal het milieu in de toekomst er ook weer op vooruit gaan.