Spelletjes met dobbelstenen zijn voor veel mensen een van de favoriete soort spellen. Dit is niet voor niets. Ondanks dat je van kaartspellen, interactieve spellen of bordspellen houdt, zorgen spelletjes met dobbelstenen altijd voor een leuke twist. Dit type spel is namelijk onvoorspelbaar. Zelfs wanneer je een goede tactiek hebt, moet je gokken op het geluk dat je de juiste nummers dobbelt. Het hele spel geeft een ervaring, het geluid van de dobbelstenen die rollen, het ontcijferen van de beste zet en het geluksmomentje wanneer je de exacte formule gooit die je nodig hebt. Ze zijn misschien minder diep dan andere soort spellen, maar ze zijn daarom juist perfect wanneer je op zoek bent naar licht plezier.

Spelletjes met dobbelstenen kopen

Ben jij op zoek naar leuke spelletjes met dobbelstenen? Dan helpt dit artikel je verder met inspiratie. Het voordeel van spelletjes met dobbelstenen is dat ze vaak compact zijn. Je kunt ze met gemak meenemen op reis, spelen op het terras of aan het water, zonder dat je een hele grote doos moet meeslepen. De spelletjes met dobbelstenen zijn lekker onvoorspelbaar en kunnen allerlei kanten op gaan. Het geeft dus altijd een garantie op een geweldig moment. Via Spellenhuis kan je de leukste spellen met dobbelstenen kopen voor de beste prijs.

Dice Town spelletjes met dobbelstenen

Dice Town maakt deel uit van de lijst aan leuke games met dobbelstenen. Elke speler begint met vijf poker dobbelstenen en een beetje geld. Elke ronde trekken alle deelnemers op hetzelfde moment een beurt door de dobbelstenen in een bekertje te gooien. Vervolgens houden ze allemaal één resultaat opzij. Dit wordt herhaald totdat er vijf dobbelstenen zijn getrokken. De nummers worden met elkaar vergeleken en aan de hand van de getrokken nummers zijn verschillende acties mogelijk. Het spel is altijd onvoorspelbaar, maar door oplettend te zijn maak je een kans op slagen.

Qwixx

Als je een fan bent van games met dobbelstenen, zoals Yahtzee, dan valt Qwixx ook in jouw straatje. Spelers hebben bij dit spel een scorekaart voor hun liggen met de nummers 2 tot 12. Deze nummers zijn in vier rijen terug te vinden die allemaal hun eigen kleur hebben, namelijk rood, geel, groen, blauw. Tijdens iedere ronde wordt er door een speler een set aan dobbelstenen gegooid. In deze dobbelstenen zitten twee normale en een dobbelsteen met kleurtjes. De gegooide dobbelstenen geven de mogelijkheid om bepaalde vakken op jouw scorekaart weg te strepen. Het is echter niet zo simpel, wanneer een nummer is gemarkeerd in een rij, kan je geen kleiner nummer meer markeren. Als je geen nummer in een ronde kunt markeren, krijg je strafpunten. Aan het einde van het spel worden alle punten bij elkaar opgeteld en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Blueprints

Blueprints maakt deel uit van deze lijst aan spelletjes met dobbelstenen omdat het een verrassend thema heeft. In Blueprints proberen jij en de andere spelers spelers verschillende gebouwen te maken door om de beurt dobbelstenen van verschillende kleuren uit een gedeelde pot te kiezen. Het leuke aan dit spel is dat je de dobbelstenen alleen kan neerleggen volgens een rangschikking die op de blauwdruk te zien is. Het is dus een spel waar je een beetje moet leren puzzelen. Aan het einde telt iedereen hun punten op om te zien wie de winnaar is.