Een online bedrijfsuitje organiseren is best even wennen. Je ziet elkaar nu eenmaal niet in real life maar via een scherm. Daarom is het nog belangrijker dat alles tot in de puntjes goed geregeld is. Zodat je er echt even samen van kunt genieten. Met het hele team of je afdeling. Het is zeker in deze tijd een leuke vervanger voor andere bedrijfsuitjes, die nu even niet mogelijk zijn. Een online bedrijfsuitje laat jij toch ook niet aan je voorbij gaan?
De afgelopen jaren is er veel veranderd. Er zijn veel dingen bijgekomen als het om online gaat. Wat goed is omdat het nu even niet anders is. Zo kun je toch even met het hele team bij elkaar zijn en elkaar beter leren kennen.

Kun je online wel aan teambuilding doen?

Natuurlijk kun je ook online aan teambuilding doen. Online teambuilding is helemaal van deze tijd. Er zijn steeds meer bedrijven die ermee aan de slag gaan. Waarbij er leuke online activiteiten te bedenken zijn. Maar je kunt ook voorafgaand de nodige voorbereidingen treffen om je team te voorzien van de benodigde materialen. Zo maak je een bedrijfsuitje leuker dan je zelf denkt en van aanzienlijke waarde voor je team of afdeling.

Online, net even anders maar net zo leuk!

Het is misschien even wennen maar zeker niet minder leuk. Je ziet en hoort elkaar en door de verschillende kamers die mogelijk zijn kun je ook even met elkaar kletsen. Je moet het net als tijdens een echt bedrijfsuitje dus leuk maken. En daar kun je alleen zelf iets aan doen. Dat het wennen en vreemd is geld dus niet alleen voor jou.
Het is voor het hele team een beetje een vreemde bedoeling. Laat het je echter niet in de weg staan! Want zodra de deuren van een kantoor weer open gaan is er niets leuker om te vertellen dan over hoe je ondanks de beperkingen toch een leuk bedrijfsuitje hebt gehad.

Waarom je als bedrijf een online bedrijfsactiviteit moet doen?

Het is voor ieder bedrijf goed om met grote regelmaat iets te ondernemen. Dit kan een online bedrijfsuitje zijn omdat corona het even niet toelaat iets te organiseren. Maar het kan ook gewoon even een leuk momentje zijn om elkaar te leren kennen. Zeker als er op kantoor al wat langer thuis wordt gewerkt. Dan is het prettig als je bij iedere naam een gezicht hebt.