Een gerechtsdeurwaarder is de aangewezen persoon die gemachtigd is om rechtelijk beslag op inkomen en bezittingen te leggen. Maar zo zwart wit is een gerechtsdeurwaarder niet. Er zal vaak eerst worden bekeken wat de situatie is en op welke andere manieren er nog iets mogelijk zal zijn voor er uiteindelijk een beslag of incasso wordt opgelegd. Soms is het zo dat er andere mogelijkheden zijn die voor zowel de schuldeiser als schuldenaar voordelig zijn. Maar ook dan zal de gerechtsdeurwaarder dit op een officiƫle manier vastleggen. Waardoor er bij uitblijven alsnog doorgang tot een beslaglegging kan plaatsvinden.

Hoe voorkom je een executie vonnis?

Je kunt een executie vonnis op een aantal verschillende manieren voorkomen. De eerste is door te betalen of je schulden aan de schuldeiser te voldoen. Maar vaak heb je hier niet de mogelijkheden toe. De andere oplossing is door een regeling te bespreken. Maar als er al veel gebeurd is blijft dit lastig. Het moet dus maar net mogelijk zijn of een overleg moet tot de mogelijkheden behoren. Vaak is er al veel voorgevallen. Verder zijn er doorgaans niet veel mogelijkheden om er vanaf te komen.

Wat kun je doen met schulden?

Als je schulden hebt wil je die natuurlijk oplossen. Vroeg of laat zal je de kosten die je hebt gemaakt toch moeten betalen. Daarom is het bij schulden altijd goed om te weten wat deze schulden zijn en op welke manier je deze zo goed mogelijk kunt oplossen of aanpakken. Je kunt aan de slag gaan met in contact komen met de schuldeiser. Het is misschien nog wel mogelijk om tot een oplossing te komen.
Zonde om niet te proberen. Kun je niet tot een goede oplossing komen? Jammer maar ook dan moet je absoluut je best doen om aan de betaalverplichting te voldoen. Betaal vast een deel van de schuld die je hebt, maak een goed gebaar dat je het meent en doe je best om er weer bovenop te komen.
Heb je echt al van alles geprobeerd maar kom je er niet uit? Stop jezelf niet weg in een klein hoekje maar zoek hulp bij schuldhulporganisaties.