Ervaar je een brandend gevoel en vermoeidheid in je ogen? De oorzaak hiervan kan liggen bij droge ogen. Je hebt hierdoor bijna net het gevoel dat er zand in je ogen zit. Dit is natuurlijk een vervelend gevoel helemaal als je er ook jeuk bij krijgt. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dit probleem aan te pakken. Je kan bijvoorbeeld proberen de luchtvochtigheid in de ruimte te verhogen. Dit kan zelfs met een bak water boven de verwarming. Of je kan proberen iets vaker met je ogen te knipperen. Als dit allemaal niet werkt dan kan je gebruik maken van speciale oogdruppels. Deze oogdruppels zorgen ervoor dat je ogen vochtiger blijven. Dit kan ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van hele droge ogen.

Wat is de oorzaak van droge ogen?

Soms kan het helpen om de oorzaak van de klachten uit te zoeken. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor droge ogen ontstaan. Maar het zou ook kunnen dat je er niets aan kan doen. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld last krijgen van droge ogen door de overgang. Of doordat de ogen niet goed kunnen sluiten kan je last krijgen van droge ogen. Als de problemen een oorzaak hebben dan kan dit opgelost worden. Maar de overgang is bijvoorbeeld geen klacht die je even snel kan oplossen. Een behandeling van de droge ogen is dan de enige oplossing die echt werkt!

Tranende ogen door droge ogen

Naast droge ogen kan je ook last krijgen van tranende ogen. Meestal ontstaan deze juist doordat je ogen droog zijn. Het klinkt gek, maar dit is vaak een symptoom van te drogen ogen. Het is natuurlijk super vervelend als je de hele tijd met zo’n traanoog rondloopt. Als je heel veel last van tranende ogen hebt, dan kan het ook dat je last hebt van een ontsteking. Het is belangrijk om dit eventueel uit te laten sluiten bij de huisarts. Als de tranende ogen niet veroorzaakt wordt door een infectie, dan kan je specifiek je drogen ogen behandelen. Je zal merken dat je dan ook geen last meer gaat hebben van de tranende ogen.

Bestel oogdruppels om je tranende ogen aan te pakken!

Wij kunnen je met passende oogdruppels helpen om je droge ogen en tranende ogen aan te pakken. Je hebt zo niet meer last van chronisch droge ogen die elke keer weer voor traanogen zorgen. Voor een behandeling ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen ervoor zorgen dat de droge ogen eindelijk behandeld gaan worden. Dit bespaart je een hoop irritatie door je ogen.