Tegenwoordig kent bijna iedereen wel iemand die naar een psycholoog gaat. Gelukkig is het steeds minder een taboe om over je mentale gezondheid te praten en toe te geven dat je naar een psycholoog gaat. Het is ook helemaal niets om je over te schamen. Een psycholoog kan je met ontzettend veel dingen helpen. Ben je alsnog een beetje nerveus om naar een psycholoog toe te gaan of heb je niet de mogelijkheid om fysiek naar een psycholoog toe te komen? Dan is een online psycholoog misschien wel de perfecte oplossing voor jou. In dit artikel lees je meer over psychologen en online psychologie. Lees dus snel verder als je ge├»nteresseerd bent! 

Wat doet een psycholoog en waar kan hij of zij je mee helpen?

Je kan om een paar verschillende redenen naar een psycholoog gaan. Je kan er naartoe gaan omdat je mentale gezondheid niet optimaal is, of als preventieve maatregel. Als je preventief naar een psycholoog gaat, kan je een heleboel over jezelf leren en kan je misschien sneller ingrijpen als het een keer wat minder gaat. Een psycholoog zal je vooral helpen om mentaal sterker te worden. Hij of zij kan je helpen weer in jezelf te gaan geloven en kan je weer moed of hoop geven. Of je nu naar een online psycholoog gaat of fysiek naar een psycholoog gaat, je kan altijd over alles je hart luchten. Soms heb je gewoon even een moment nodig om alles van je af te praten. Een online psycholoog is een objectieve partij en zal dus altijd naar je luisteren. 

Verschillende soorten psychologie

Niemand is hetzelfde en daarom zijn er ook heel veel verschillende soorten psychologie. De vorm die die waarschijnlijk de meeste mensen kennen is gesprekstherapie. Je gaat bij deze soort therapie dus in gesprek met je psycholoog. Dit kan een echt gesprek zijn, maar het kan ook zijn dat jij het meest aan het woord bent, of misschien juist je psycholoog. Dit kan per sessie verschillen. Je hoeft dus zeker niet altijd evenveel te praten, want soms heb je juist advies nodig. Dan heb je ook nog een creatieve soort psychologie. Ook deze soort zal er bij iedereen anders uitzien. Je gaat in het begin in gesprek met je online psycholoog en deze zal de beste vorm creatieve therapie voor je uitzoeken. Daarnaast is er lichaamstherapie. Deze soort zal iets lastiger worden voor een online psycholoog. Aanraking staat hierbij namelijk centraal. 

De juiste online psycholoog vinden

Hoewel alle psychologen je met alle liefde willen helpen, is de ene online psycholoog de andere niet. Het is belangrijk dat je je veilig voelt bij je psycholoog, aangezien je veel persoonlijke informatie zal gaan delen. Het is ook helemaal niet raar om een paar verschillende psychologen uit te proberen, totdat je de juiste hebt gevonden. Geef de moed dus niet op als je eerste online psycholoog niet de juiste was voor jou. Zoek dus door totdat je een online psycholoog hebt gevonden waar je je comfortabel en veilig bij voelt en met wie je een klik hebt alvorens je begint met online therapie.