Incontinentie is nog best een groot en serieus probleem in onze samenleving. Het is een probleem waar veel mensen bovendien niet gemakkelijk over praten, en dat een gevoel van schaamte oproept. In bepaalde gevallen kan er wel degelijk iets gedaan worden aan incontinentie en soms zijn de klachten van tijdelijke aard. Gelukkig is er tegenwoordig veel incontinentie materiaal op de markt. Dit incontinentie materiaal maakt dat de klachten onzichtbaar blijven en dat nare geurtjes uitblijven. Met het gebruik van het juiste incontinentie materiaal is er prima te leven met deze problemen.

Als sprake is van ongewild urine- of ontlastingsverlies

Incontinentie materiaal gebruik je als sprake is van incontinentie. Incontinentie is een aandoening waarbij er urine of ontlasting niet goed opgehouden kan worden. Dit heeft als gevolg dat er sprake is van ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Heb je te maken met incontinentie, dan heb je problemen met het controleren en beheersen van de blaas of de darmen. Heb jij hier mee te maken, dan is dat zeer ongemakkelijk. Met het juiste materiaal echter, hoeft niemand te merken dat jij met deze problemen te kampen hebt. Incontinentie materiaal is er in alle soorten en maten en incontinentie materiaal is er voor zowel de man als de vrouw. 

Iedereen kan te maken krijgen met incontinentie

Iedereen kan te maken krijgen met incontinentie. Dit is niet per definitie is dat alleen bij oudere mensen voorkomt. En het is ook niet zo dat dit alleen voorkomt bij vrouwen na een zwangerschap. Incontinentie is vaak het gevolg van het niet goed functioneren van bepaalde lichaamsfuncties. Ook kan incontinentie ontstaan wanneer er sprake is van lichamelijke of neurologische aandoeningen of na een operatie. Denk jij te maken te hebben met incontinentie, schakel dan altijd snel jouw huisarts is. Samen kun je vervolgstappen bespreken en kun je van gedachten wisselen over het gebruik van incontinentie materiaal.

Veel mensen hebben een vorm van incontinentie

Heb jij te maken met incontinentie? Schrale troost is dan dat je niet de enige bent. In ons land hebben rond de 1,6 miljoen mensen namelijk te maken met een bepaalde vorm van incontinentie. Incontinentie komt overigens even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. In werkelijkheid zou de groep mensen nog best eens groter kunnen zijn Veel mensen schamen zich namelijk en durven er niet openlijk voor uit te komen dat ze te maken hebben met incontinentie. 

Twee soorten incontinentie materiaal

Er zijn twee soorten incontinentie waarvoor prima incontinentie materiaal beschikbaar is. Dit zijn urine incontinentie en ontlastingsincontinentie. Urine incontinentie komt vaker voor en daar is tegenwoordig gelukkig meer dan genoeg incontinentie materiaal voor beschikbaar. Dat er tegenwoordig zulk goed materiaal beschikbaar is, zou voor veel mensen de drempel weg moeten nemen om over de problematiek te praten, Het is iets dat je overkomt. Soms kan er wel degelijk iets aan gedaan worden en soms zijn de klachten van tijdelijke aard. Weet in elk geval dat je met het gebruik van het juiste materiaal prima kunt functioneren, ondanks de inderdaad vervelende aandoening.