Naarmate we ouder worden is het niet meer dan normaal dat ons lichaam gaat veranderen. Dit geldt niet alleen voor onze huid, maar ook voor bijvoorbeeld de spieren waar we in ons lichaam over beschikken. Het laten uitvoeren van een zogenaamde ooglid lifting kan er in de praktijk voor zorgen dat je kan rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. Door toedoen van een slapper wordend ooglid en / of spier in je oog is het mogelijk dat er steevast een zeer vermoeide indruk zal worden gecreƫerd. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Gelukkig is het mogelijk om door het laten uitvoeren van een ooglid lifting jouw oorspronkelijke zelfvertrouwen terug te vinden.

Wanneer kiezen voor een ooglid lifting?

Er kunnen verschillende redenen worden aangehaald waarom het de moeite waard kan zijn om ervoor te kiezen om een ooglid lifting uit te laten voeren. Een dergelijke lifting kan sterk aan te raden zijn wanneer je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je oogleden erg zwaar aanvoelen. Voor heel wat mensen geldt dat ze als gevolg daarvan hun ogen maar moeilijk kunnen openen. Wanneer dat het geval is zal je tot de vaststelling komen dat een ooglid lifting laten uitvoeren op dat vlak een wereld van verschil kan betekenen. Merk jij als je in de spiegel kijkt bovendien op dat je gezicht altijd een vermoeide indruk nalaat? Ook dan kan een dergelijke behandeling laten uitvoeren interessant zijn.

Hoe wordt een dergelijke lifting uitgevoerd? 

Wanneer er een ooglid lifting dient te worden uitgevoerd zal je tot de vaststelling komen dat deze betrekking kan hebben tot verschillende onderdelen van het oog. Dit betekent in de praktijk ook dat de lift op verschillende manieren kan worden voltrokken. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Een lift van het bovenooglid; 
  2. Een lift van het onderooglid; 
  3. Een lift van de levatorspier;

Wanner er een lifting van het ooglid wordt uitgevoerd is het bovendien eveneens mogelijk dat er speciale aandacht zal moeten worden besteed aan de wenkbrauwen. Blijkt dat de huid in je voorhoofd slapper is geworden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je wenkbrauwen hierdoor naar beneden kunnen zakken. Wanneer de wenkbrauw erg laag staat dient deze in eerste instantie gecorrigeerd te worden. Mocht er dan alleen een correctie worden uitgevoerd van de bovenste oogleden zou dat in principe als onvoldoende bestempeld kunnen worden. Dit is zeer belangrijk om te weten. 

Kan een ooglid lifting ook voor jou interessant zijn?

Voor heel wat mensen geldt dat ze zich de vraag stellen of het ondergaan van een zogenaamde ooglid lifting nu ook voor hen wel of niet de moeite waard kan zijn. Om deze vraag te kunnen beantwoorden spreekt het voor zich dat er altijd zeer concreet dient te worden gekeken naar de situatie in kwestie. Zo dien je, je bijvoorbeeld altijd de vraag te stellen of je problemen ervaart die worden veroorzaakt door je oogleden of niet. Dergelijke problemen kunnen veroorzaakt worden doordat:

  1. Je oogleden aanzienlijk zwaarder aanvoelen waardoor je, je ogen moeilijk kan openen;
  2. Je ogen een vermoeide indruk nalaten welke afstraalt op de rest van je gezicht;  

In eerste instantie kan het er misschien naar uit lijken te zien dat bovenstaande problemen in de praktijk maar slecht opgelost kunnen worden. Dat is echter zeker niet correct. Een vrij eenvoudige en bovendien ook snel uit te voeren behandeling zoals een ooglid lifting kan reeds een wereld van verschil betekenen. Het is dus met zekerheid de moeite waard om deze te overwegen.