Een mooie en stijlvolle fauteuils kan een verrijking van het interieur zijn. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte fauteuil kom je al snel tot de ontdekking dat de keuze enorm is en wij kunnen het ons dan goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk moet je jezelf vooral laten leiden door je persoonlijke smaak, maar in onze blog geven wij ook advies over welke fauteuils er zijn en welke keuzes je het beste kunt maken. 

Wat is het verschil tussen een fauteuil en een stoel?

Er zit een groot verschil tussen fauteuils en stoelen. Fauteuils zijn in de regel veel luxueuzer en mooier afgewerkt. Dat zorgt ten eerste voor een mooiere uitstraling, maar ook voor meer zitcomfort. In de basis hebben fauteuils ook altijd armleuningen. Nu zijn er ook stoelen met armleuningen verkrijgbaar, maar deze producten bieden lang niet het zitcomfort dat een fauteuil te bieden heeft. 

De vaste fauteuil

De vaste fauteuil is het meest gangbare model en is een fauteuil die je neerzet en ook niet meer verplaatst. Natuurlijk kun je de fauteuil ergens anders neerzetten als je dat wilt, maar het is geen product dat je met behulp van wieltjes verplaatst. Een vaste fauteuil is in de basis robuust en enorm comfortabel. Daarnaast heb je een ruime keuze in verschillende soorten stof en kleuren terwijl je ook keuzes kunt maken in hoe stevig en aanwezig de poten van het product moeten zijn. 

Loveseat voor z’n tweeën

De loveseat is een bekende benaming voor een bredere fauteuil die feitelijk genoeg ruimte biedt voor twee personen. Maar ook iets grotere mensen of mensen die veel waarde hechten aan voldoende ruimte hebben baat bij een loveseat. Een loveseat is een stuk breder dan de reguliere fauteuil en smaller dan een 2-zits bankstel. Loveseats zijn razend populair. Ondanks dat ze wel wat meer leefruimte in beslag nemen. 

Heerlijk ontspannen in een relaxfauteuil

De relaxfauteuil is ook een perfecte keuze als je lekker wilt ontspannen. In vergelijking met een reguliere fauteuil biedt een relaxfauteuil veel meer mogelijkheden om bijvoorbeeld in het product te liggen. Delen, zoals het voetendeel, de armleuningen en de rugleuning zijn te verstellen waardoor je in de meest comfortabele houding kunt zitten of liggen. Heerlijk om dat even te doen als je een dag hard gewerkt hebt. Daarnaast heb je ook keuze in of je de stoel elektrisch of mechanisch wilt kunnen verstellen. Elektrische relaxfauteuils zijn logischerwijs wel iets duurder.

Sta-op fauteuils

Sta-op fauteuils zijn perfect voor mensen die moeite hebben met opstaan. Dan spreken we niet over dat iemand geen zin of energie heeft om op te staan, maar bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten heeft bij het opstaan. Een sta-op fauteuil kan dan uitkomst bieden. Deze stoelen bewegen namelijk langzaam omhoog en kantelen iets zodat jij makkelijker kunt opstaan. Bij sta-op modellen heb je niet alleen de keuze in uiteenlopende modellen en kleuren, maar ook of je de sta-op fauteuil wilt laten aandrijven door een aansluiting op het lichtnet of door een accu aangedreven motor. Accu gedreven sta-op fauteuils moet je regelmatig opladen terwijl de modellen op stroom met een stekker op het stopcontact kunnen worden aangesloten.