Ben je aan nieuwe deurklinken toe en wil je nagaan wat je kwijt gaat zijn per deurklink? De kosten voor deurkrukken kunnen onderling namelijk enorm variëren afhankelijk van welke keuzes je maakt. Wil je te weten komen wat een deurklink precies kost? Lees dan de tekst die hieronder volgt eerst zo goed mogelijk door.

Een deurklink kopen

Het kopen van een deurklink is een vrij gemakkelijke taak, vooral als je op de hoogte bent van wat hier allemaal bij komt kijken. Met een deurklink, ook wel een deurkruk genoemd, kan je zorgen voor het openen van deuren of voor het gesloten houden van een deur. Je kunt deurkrukken kopen in verschillende materialen, maten, vormen en kleuren. Als je in nieuwe deurkrukken gaat investeren, zorg er dan voor dat je een expert inhuurt voor de plaatsing.

Zaken die van invloed zijn

Ga je een nieuwe deurkruk kopen, dan dien je te letten op bepaalde zaken die een grote rol spelen hierbij. Denk zo aan de onderstaande zaken:

  • Huur een betrouwbaar bedrijf in voor het plaatsen van de deurkruk. Je kunt nagaan hoe betrouwbaar de expert is door te letten op reviews en beoordelingen, door te vragen of de keurmerken en door op de garantie te letten.
  • Kies de juiste vorm van de deurklink aangezien het assortiment aan soorten vrij uitgebreid is, waaronder sierlijk gekrulde, rechte, ovale, hoekige en rondom afgeronde deurknoppen.
  • Bepaal wat de meest geschikte materiaal is door te letten op je interieurstijl en het onderhoud die je wenst uit te voeren. Denk vooral aan populaire materiaalkeuzes zoals messing, hout, RVS en kunststof. 

De aanschafkosten

Je hoeft niet veel geld uit te geven als je een nieuwe deurkruk in huis wilt halen. De aanschafkosten van een deurkruk wordt bepaald door welke soort deurkrukken je kiest: voor binnen gebruik of voor buitengebruik. Bij een deurkruk voor binnen gebruik worden de kasten op gemiddeld € 10 tot € 25 geschat terwijl je voor deurknoppen die geschikt zijn voor buitenshuis ongeveer € 10 tot € 40 kwijt gaat zijn.

De plaatsingskosten

Ook de kosten van de plaatsing zijn van cruciaal belang, zeker als je een erkend bedrijf gaat inhuren voor de plaatsing. Wat de kosten precies zijn voor de plaatsing hangt af van zaken zoals welke soort deurkruk je koopt, maar ook van de ervaring van de expert. De gemiddelde kosten voor het plaatsen worden geschat op ongeveer € 50 tot € 150. Deurbeslag kopen bij DeOudeDeurklink is sowieso de juiste keuze wanneer de kosten niet hoog mogen oplopen.

Op de kosten besparen

Je kunt flink op de kosten van het kopen van deurklinken besparen. Hieronder tref je een aantal handige tips die je goed onderweg kunnen helpen met het verlagen van de prijzen:

  • Maak een vergelijking van meerdere keuzes zodat je de goedkoopste deurklink kunt selecteren.
  • Kies voor het inhuren van een lokaal gevestigde expert om op de reiskosten te besparen.
  • Onderhandel over de prijs met de leverancier of met de expert.
  • Zoek acties en aanbiedingen in je omgeving op deurknoppen.
  • Waag een poging om de deurkruk zelf te plaatsen en bespaar op de arbeidskosten.