Zit sta bureaus zijn hét nieuwste hebbedingetje voor elke werkplek. Heb je net een nieuw bedrijf? Pak het dan direct goed aan en ga voor zit sta bureaus voor je werknemers. Heb je al langere tijd een bedrijf, maar zijn de werkplekken voorzien van normale bureaus? Dan is dit je teken om de bureaus te vervangen voor zit sta bureaus. Je werknemers zullen je dankbaar zijn. In dit artikel lees je waarom. Zit sta bureaus hebben namelijk behoorlijk wat voordelen en die lees je allemaal in dit artikel. Je wil toch zeker niet achterblijven met de nieuwste ontwikkelingen? 

Te veel zitten brengt ziektes met zich mee

Op een werkplek moet je vaak erg lang zitten. Zo lang achter elkaar zitten is echter helemaal niet gezond. Zitten geeft bijvoorbeeld een hogere kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2. Als je dit zitten nou eens zou afwisselen met zo nu en dan staan op je werkplek. Een goede balans tussen zitten en staan zou de bovengenoemde ziektes namelijk kunnen voorkomen. Dit kan doordat de werknemers zo nu en dan eens even opstaan van hun werkplek om een klein rondje te gaan lopen bijvoorbeeld. Even lekker de benen strekken. De vraag is echter waarom je dit zou doen als je ook voor zit sta bureaus kunt gaan. Een zit sta bureau is zó te verstellen dat je er goed achter kunt zitten, maar dat je er ook prima achter kunt staan. Zit sta bureaus maken het dus mogelijk om een balans te creëren tussen zitten en staan. Kortom, de ideale oplossing voor elke werknemer.

Zit sta bureaus zijn goed voor de concentratie

Verder is gebleken dat het staan ook mentaal positieve gevolgen heeft. Zo nu en dan staan blijkt namelijk ontzettend goed te zijn voor je concentratie. Werken wordt voor de werknemers zo dan ook fijner omdat ze de focus er beter bij kunnen houden. Dit komt de productiviteit ten goede en dat vind ook jij als grote baas wel erg fijn. Je plukt dus zelf ook de vruchten van het feit dat jouw werknemers gebruikmaken van een zit sta bureau. 

Ook nog eens goed voor vergaderingen

Daarnaast komt uit onderzoek naar voren dat tijdrovende vergaderingen tot het verleden behoren met behulp van zit sta bureaus. Staand vergaderen zou er namelijk voor zorgen dat de vergadering een stuk korter duurt zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van het maken van beslissingen. Hetzelfde besluiten in een kortere tijd. Dat is toch wat je wil?
Kortom, kun je veel voordelen hebben van een zit sta bureau. Het is simpelweg gezonder omdat het bepaalde ziektes kan voorkomen en af en toe eens een keertje staan is hartstikke goed voor de concentratie. Dit vinden je werknemers fijn, maar jij ook nu je ziet dat de werknemers een stuk productiever zijn. Als laatste blijkt dat een staande vergadering minder lang duurt, maar wel dezelfde beslissingen oplevert. Je kunt nu niet langer achterblijven. Haal vandaag nog dergelijke bureaus voor al je werknemers bij OfficeMania.