Er worden een groot aantal verschillende eettafels aangeboden. Er zijn industriƫle en landelijke tafels, moderne en klassieke tafels, grote en kleine tafels en dure en goedkopere tafels. Als jij een nieuwe tafel nodig hebt, dan moet je daar dus een keuze uit maken. Dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. In plaats van klakkeloos de winkel in te lopen en op die manier te proberen een tafel te vinden, is het veel gemakkelijker om thuis van tevoren al wat voorbereiding te doen. Door uit het ruime assortiment eettafels al een selectie te maken, is de keuze daarna veel gemakkelijker. Met de onderstaande handige tips vind je vast de ideale tafel voor jou.

  1. Zoek eettafels die passen binnen je budget

Het eerste wat je doet is bepalen hoeveel je maximaal aan je eettafel kunt en wilt besteden. Dit bedrag zet je vast en je gaat er niet overheen. Als je dat doet word je niet verleid door tafels die buiten je budget vallen en weet je zeker dat je niet in de problemen komt door een verkeerde keuze te maken.

  1. Het juiste formaat

Een grote eettafel is schitterend, maar deze mag niet te groot zijn. Als hij in de weg staat, ga je je op den duur ergeren. Een te kleine eettafel kan betekenen dat niet iedereen er tegelijkertijd aan plaats kan nemen. Je vindt het formaat van je eettafels door een tekening van de kamer op maat te maken. Vervolgens houd je rekening met een ruimte van 1 meter 20 rondom de tafel. Dat is voldoende om er omheen te lopen en om gemakkelijk plaats te nemen. Vergeet ook niet om even na te denken over de hoogte. Grotere mensen zitten veel lekkerder aan een hogere tafel.

  1. De stijl

Je weet het waarschijnlijk al, maar de laatste factor die bepaalt welke eettafels voor jou geschikt zijn is de stijl. En dan is het vaak het mooiste als de stijl van de eettafel aansluit bij de stijl van de ruimte waarin ze komen te staan. Ga je de hele kamer opnieuw inrichten, dan is een moodboard een goed idee. Wil je alleen de eettafel toevoegen, dan zorg je ervoor dat deze aansluit bij het meubilair wat er al in staat. Nu je weet welke stijl eettafels je wilt bekijken, je weet de afmetingen en je weet welk budget je hebt, heb je een mooie selectie gemaakt.

Bekijk het assortiment online

Webwinkels als Tomasso Tables bieden online vaak een groot assortiment eettafels aan en door de filters te gebruiken zie je alleen de opties die binnen jouw eisen vallen. Loop zo enkele winkels na en je hebt al een heel goed idee wat er mogelijk is bij welke winkels en voor jouw budget. Het enige wat je dan nog moet doen is een selectie maken en de winkels bezoeken, zodat je de eettafels ook in het echt kunt bekijken en proberen. De uiteindelijke keuze is dan vast zo gemaakt.