Webmasters zijn sinds jaar en dag op zoek naar een mogelijkheid om de websites waar ze zoveel tijd, energie en geld in hebben geïnvesteerd zo hoog mogelijk te laten ranken in de diverse zoekmachines. Uiteraard bestaat het cliché dat een website met goede content vanzelf hoog scoort, maar in een tijd waarin er dagelijks diverse nieuwe websites voor uw doelgroep verschijnen is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Zelfs goede, kwalitatieve en vooruitstrevende websites blijven op die manier vaak op de achtergrond en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Sinds enige tijd beschikken webmasters over een nieuwe mogelijkheid om hun website beter te laten scoren in de zoekmachines. Deze mogelijkheid kreeg de naam artikel marketing en zorgt er voor dat een minimale investering kan zorgen voor een aanzienlijk verbeterde positie van uw website(s) in de zoekmachines.

Wat is artikel marketing precies?

Hebt u nog nooit eerder van artikel marketing gehoord? In dat geval wordt het de hoogste tijd om u even kennis te laten maken met deze vorm van online marketing. Artikel marketing is het antwoord op de vraag van webmasters om op een betaalbare manier en relatief snel een betere positie te krijgen in de zoekmachines. Bij artikel marketing wordt er letter gebruik gemaakt van een (zelf geschreven) artikel dat over één of meerdere hyperlinks naar uw website beschikt. Het mooie van artikel marketing is daarbij dat u het artikel plaatst wanneer u dat wenst, dat u zelf de lengte van het artikel kunt bepalen en dat u ook specifiek bepaalde zoekwoorden kunt aansnijden. Door op regelmatige basis aan artikel marketing te doen kunt u er als webmaster in ieder geval voor zorgen dat uw website niet alleen beter scoort, maar dat ook nog eens op keywords waar u het voorheen nooit voor mogelijk had durven houden.

Artikel marketing is er voor iedereen

Artikel marketing is tot slot een vorm van marketing die beschikbaar is voor alle type webmasters. Het spreekt voor zich dat de financiële mogelijkheden van webmaster A immers beperkter kunnen zijn dan die van webmaster B, maar het zal u goed doen om te weten dat u voor artikel marketing niet over een groot budget dient te beschikken. Het laten schrijven van een artikel is eigenlijk de enige kost waar u rekening mee dient te houden. Let wel, bepaalde websites vragen een vergoeding voor het plaatsen van uw artikel. Indien u echter een beetje tijd investeert in het zoeken naar goede artikelsites vind u er ongetwijfeld ook die uw artikel gewoon gratis willen plaatsen.