Er zijn zoveel soorten grills die je kunt krijgen. Er zijn kamado grills zoals de kamado 21 inch. Kamado-grills worden ook wel keramische rookovens of eierroosters genoemd. Het heeft een ingewikkelder grill systeem in vergelijking met houtskool grills. De reden waarom het eierroosters wordt genoemd, is vanwege de langwerpige vorm die op een ei lijkt. Hij weegt ook zwaarder, omdat hij van keramiek is gemaakt. De temperatuur en luchtstroom worden aan de onderkant van de grill geregeld. Maar met kamado-grills kun je de temperatuur drastisch veranderen vanwege de thermische massa. De deksel van deze grill kan niet helemaal worden verwijderd omdat deze is verbonden met veerbelaste scharnieren aan de onderkant van de grill. Kamado-grills warmen meestal op in ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Als verwarmingsbron is het raadzaam om voor de houtskool een volledig natuurlijke hardhouten klomp te gebruiken. Van hardhout wordt ook gezegd dat het een geweldige smaak geeft wanneer je je voedsel grilt. Kamado is een veelzijdige grill omdat hij kan worden gebruikt voor zowel extreem hete als lage temperatuur warmtebronnen. Als je er kamado accessoires aan toevoegt, zoals een warmtedeflector, kun je hem zelfs als een oven gebruiken.

Beste Kamado Grill-modellen

Er zijn veel kamado-grill modellen die je in winkels kunt kopen, maar er zijn een paar opvallende modellen die je misschien wilt bekijken. De Large Big Green Egg is een kamado-grill voor de beste allround grill. Het is een robuuste en gebruiksvriendelijke barbecue. Het kan worden gebruikt als een traditionele grill of een roker. Een ander kamado-product dat geweldig is voor de voordeligste grill, is de Char-Griller Akorn. De Char-Griller Akorn is een van de best presterende kamado grills die een zeer scherpe prijs heeft. Hoewel er meer betere maar duurdere kamado-grill modellen zijn, kan deze het werk nog steeds behoorlijk beter doen dan gemiddeld.

Waarom dure premium grills kopen?

Grills zijn er in alle soorten en maten. Er zijn dure en goedkope grills. Zoals de meeste producten hebben dure producten meer te bieden. Als het om grills gaat, wil je een product van hoge kwaliteit. De reden hiervoor is vanwege het niveau van veiligheid en kwaliteit van voedsel dat je krijgt tijdens het koken. Grills kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn als je een goedkoop, slecht ontworpen of namaak model koopt. De materialen die worden gebruikt om de grill te bouwen en hoe deze de hitte manipuleert, kunnen ook de smaak van je voedsel beïnvloeden.