Vraag je je af hoe je zowel een zwembad als een vijver tegelijk kunt installeren zonder beide te bouwen? Kijk dan eens bij zwemvijver aanleggen door vostuinvisie.nl. Zwemvijvers zijn eigenlijk een combinatie van zowel een zwembad als een tuinvijver. Het heeft nog steeds zijn zeer aardse tuinvijver look, maar je kunt er ook in zwemmen. Je denkt misschien dat het vies is, omdat de kleur lijkt op rivieren en natuurlijke vijvers. Maar dit type zwembad is eigenlijk schoner en natuurlijker dan echte zwembaden. Houd er rekening mee dat, aangezien je erin kunt zwemmen, je meer onderhoud moet plegen dat vergelijkbaar is met dat van normale zwembaden. Je moet het regelmatig schoonmaken, zodat bladeren het filtersysteem niet verstoppen.

Zijn zwemvijvers duur?

Als het gaat om de grootte en afmeting van de vijver, is deze vrij gelijkaardig aan zwembaden. Het prijsverschil zit in de regeneratiezone. De regeneratiezone is het filtersysteem van zwemvijvers. Het is een filter dat water door een grindbed filter laat gaan. Hierdoor heb je schoon water in je vijver. Zonder je zwemvijver schoon te maken, wordt je blootgesteld aan bepaalde bacteriën die verschillende ziektes kunnen veroorzaken, zoals keelpijn en diarree. Het schoonmaken van je vijver is ook vergelijkbaar met zwembaden. Je moet bladeren en ander vuil wegscheppen om je vijver schoon te houden. Maar in tegenstelling tot zwembaden hoef je er geen chemicaliën meer aan toe te voegen. Daarom kiezen sommige mensen voor een zwemvijver om blootstelling aan bepaalde chemicaliën te voorkomen.

Hoe groot kunnen zwemvijvers zijn?

Zwemvijvers kunnen elke gewenste maat en afmeting hebben. Zolang je pand maar de ruimte kan bieden voor je zwemvijver. Ook heb je meer werk met betrekking tot vijveronderhoud als je een grotere zwemvijver hebt. Je kunt het beste tuinonderhoud laten uitvoeren door een professional. Met een grotere zwemvijver heb je ook een groter zwem oppervlak. Je kunt ook meer vijver-esthetiek toevoegen met een grotere zwemvijver. Voordat je begint met het aanleggen van een grote zwemvijver, kun je het beste eerst een professional raadplegen. Je kunt bepaalde diensten inhuren die gespecialiseerd zijn in het bouwen van vijvers van verschillende soorten voor betere resultaten.