Het hebben van schulden en eenzaamheid gaan vaak samen. Niet voor niets maar omdat je door het hebben van schulden makkelijker in een sociaal isolement kunt komen. Het begint vaak met schamen en jezelf terugtrekken. Maar het kan ook te maken hebben met weinig begrip voor de situatie waarin je terecht gekomen bent. Daar zijn veel voorbeelden van te vinden, gelukkig is er ook hulp wanneer je schulden hebt en hulp nodig hebt om uit de schulden te komen.
De eenzaamheid ouderen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Waarbij steeds meer ouderen niet van hun pensioen of uitkering rond kunnen komen. Gelukkig is er hulp wanneer er schulden zijn.

Dit kun je doen tegen schulden.

Wanneer je schulden hebt kun je natuurlijk de andere kant opkijken. Maar er komt een moment dat de schulden betaald moeten worden. Het is daarom verstandig om met schuldeisers in contact te blijven en samen naar de beste oplossing te zoeken. Soms is dit uitstel van betaling of een regeling om te betalen. Het klinkt makkelijk vanaf de zijlijn, maar uiteindelijk moet je niet stil blijven zitten en afwachten maar de mouwen opstromen.
In de praktijk merkt schuldhulpverlening Amsterdam dat er gedurende de eerste periode vaak wel de andere kant op gekeken zal worden. Zonde omdat je er veel plezier van kunt hebben.

Dit moet je weten over eenzaamheid.

Eenzaamheid komt niet ineens, vaak groeit het uit omdat er mensen wegvallen door veranderingen in het leven. Dit kan de geboorte van een kind, verhuizing of andere veranderingen zijn. Wanneer je leven veranderd heeft dit namelijk ook veel invloed op wie je bent en hoe je in het leven staat! Dat is niet niets en moet je zeker serieus nemen. Overigens wil het hebben van vele sociale contacten niet direct zeggen dat jij je niet eenzaam kunt voelen. Elk mens is verschillend en ervaart het anders.

Kies voor schuldhulpverlening.

Wanneer je door schulden afstand van je sociale contacten hebt gedaan is elke dag dat dit langer zal duren er een teveel. Pak je schulden op en zorg dat je alles weer op de rit krijgt. Vaak begrijpen de mensen om je heen heel goed wat je doormaakt en is er meer begrip dan je misschien denkt. Zowel jij als je vrienden en contacten kiezen niet altijd voor hoe het leven verloopt. Zet je vrienden en sociale netwerk dus niet aan de kant omdat het even niet lukt