Het is een droom van veel mensen: De Kilimanjaro beklimmen. Echter is het beklimmen van deze berg niet zomaar gezegd en gedaan. Je moet voor het beklimmen van de Kilimanjaro namelijk goede voorbereidingen treffen. Als jij goed voorbereid bent zul je gegarandeerd een prachtige ervaring met je mee naar huis nemen! Wil jij meer weten over de voorbereiding voor beklimmen Kilimanjaro? Lees dan verder, want hier lees je er alles over!  

Trainen voor beklimmen Kilimanjaro

Wanneer je de Kilimanjaro wil gaan beklimmen dan zul je van tevoren goed moeten trainen. Je lichaam moet eraan gewend raken dat je veel uren op een dag gaat moeten lopen. Wanneer je zomaar uit het niets begint met het beklimmen van deze berg dan zul je vast en zeker kramp krijgen. Daarom is voorkomen beter dan genezen en bespaar je jezelf veel pijn door er goed voor te trainen. 

Je kunt het beste trainen door dagelijks te gaan wandelen. Het beste is om ook buiten te gaan wandelen, maar als het niet anders kan dan is de sportschool ook goed. Zorg ervoor dat je de afstanden die je loopt langzaam opbouwt. Op die manier laat je je lichaam rustig wennen aan de lange tocht en bouw je conditie op. Na een tijdje zul je merken dat het je steeds minder moeite kost om lange afstanden te lopen en daar pluk je tijdens het beklimmen Kilimanjaro de vruchten van!  

Wees voorbereid op alles

Wanneer je een berg gaat beklimmen dan moet je voorbereid zijn op alles. Hou er rekening mee dat het beklimmen Kilimanjaro niet iets is wat je zomaar even doet. Je moet precies weten wat je kunt verwachten tijdens de klim. Houd er dus bijvoorbeeld rekening mee dat hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Zorg er dus voor dat je passende kleding mee neemt die bestendig is tegen koude temperaturen. Ook kan het weer tijdens de klim veranderen. Wanneer je gaat trainen voor het beklimmen van deze berg, dan is het zeker aan te raden om ook eens met slecht weer te gaan wandelen. Regen en wind kunnen we helaas niet be├»nvloeden dus we kunnen er maar beter voorbereid op zijn!  

Zorg voor voldoende energie

Voor het beklimmen Kilimanjaro moet je genoeg energie hebben. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk om daarom de nacht van tevoren goed te slapen. Daarnaast is het belangrijk dat je gezond eet. Zorg ervoor dat je voedsel eet wat vol met energie zit en waar je lang mee vooruit kunt. Op die manier zul je merken dat je veel minder moeite hebt om de berg te gaan beklimmen. Daarnaast zul je minder snel spierpijn krijgen en dat is natuurlijk precies wat je wilt tijdens een lange klimtocht! Ook raden wij het aan om niet te gaan klimmen wanneer je jezelf niet helemaal goed voelt. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en alleen beginnen aan de klim wanneer je er ook klaar voor bent. Zo maak je de ervaring mooier voor jezelf en veiliger. Heb je nog vragen? Neem dan vandaag nog contact met de Tanzania Specialist!