Frankrijk mag zich al sinds vele jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa noemen. Tijdens de wintermaanden trekken heel wat mensen traditioneel richting de Franse Alpen, maar daarnaast is er natuurlijk ook nog het uitnodigende zuiden. Eén van de zaken die Frankrijk tegenwoordig helaas niet zelden wordt verweten is dat ze niet echt meer authentiek is. Dat geldt inderdaad voor heel wat verschillende regio’s, maar er zijn gelukkig ook nog uitzonderingen. Het gaat hierbij dan onder meer om de regio Bretagne. Voor deze regio geldt dat ze nog bijzonder authentiek is. Dit is voor veel mensen dan ook een goede reden om ze te gaan bezoeken.

Rennes, de hoofdstad van Bretagne

Ben je van plan om een vakantie naar Bretagne te ondernemen? In dat geval kan je uiteraard niet om de prachtige hoofdstad Rennes heen. Voor deze stad geldt dan ook in de praktijk dat ze niet alleen charme, maar zeker ook authenticiteit uitstraalt. Dit is eigenlijk één van de beste plaatsen om het authentieke Franse leven nog van dichtbij te kunnen ontdekken. Daarnaast is het zo dat deze stad er bekend om staat zeer geliefd te zijn onder studenten. Ben jij iemand die houdt van culinaire lekkernijen? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat deze stad heel wat moois voor jou in petto heeft. Hier wordt bewezen dat de Franse keuken sinds jaar en dag absoluut top is.

Bezoek de historische havenstad Saint-Malo

In het noorden van Bretagne is ook de historische havenstad Saint-Malo terug te vinden. Haar geschiedenis neemt je mee terug in de tijd, meer bepaald naar de zesde eeuw. Voor deze stad geldt dat ze zich kenmerkt door een aangename mix van oud en modern. Niet alleen ben je hier aan het juiste adres om de cultuur op te snuiven, daarnaast is het ook mogelijk om hier even lekker uit de bol te gaan in één van de vele trendy clubs evenals cafés en restaurants. Wist je dat je bovendien ook uitstekend kan shoppen in Saint-Malo? Er zijn dus duidelijk mogelijkheden te over!

Fort National, één van de bekendste bezienswaardigheden van Saint-Malo

Ga je een bezoek brengen aan Saint-Malo in Bretagne? Dan heb je de mogelijkheid om meteen ook kennis te maken met één van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van deze regio. We hebben het dan uiteraard over het zogenaamde Fort National. Voor dit fort geldt dat ze dateert uit de zeventiende eeuw. In het verleden werd ze in het bijzonder ingezet om de stad te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Dit is absoluut één van de top bezienswaardigheden van Bretagne.

Golfe du Morbihan, gelegen aan de zuidkust van Bretagne

Wanneer je van plan bent om af te reizen naar Bretagne is de kans best groot dat je eens de naam ‘Golfe du Morbihan’ zal horen vallen. Voor deze golf geldt dat ze eigenlijk een binnenzee is beschikkende over een breedte van zo’n slordige 20 kilometer. Het is hier dat maar liefst 40 verschillende eilanden boven de golven uitsteken. Voor het merendeel van deze eilanden geldt dat ze niet of nauwelijks bewoond zijn. Toch spreekt het voor zich dat ze  meer dan het ontdekken waard zijn tijdens het ondernemen van een vakantie naar Bretagne.