Je moet veel producten naar klanten versturen. Bijvoorbeeld als je een webshop hebt. Het verpakkingsmateriaal dat je nodig hebt kun je in verschillende prijsklassen en van verschillende kwaliteiten aanschaffen en je bent natuurlijk ook op zoek naar een manier om milieubewust bezig te zijn en om wat kosten te besparen. Het is nu eenmaal een feit dat verzendmaterialen een flinke hap uit het bedrijfsresultaat kunnen nemen, maar door het slim aan te pakken kun je zowel milieubewust bezig zijn als een euro besparen. Daarom vertellen we in onze blog wat zoal de voordelen zijn van verzendzakken.

Verzendzakken is een goed alternatief op de kartonnen verzenddoos

Kartonnen verzenddozen worden in de regel het vaakst gebruikt om producten naar klanten te versturen en het verzendmateriaal is nog altijd de beste keuze als je bijvoorbeeld prijzige en breekbare producten naar klanten moet versturen. Maar verkoop en verstuur jij producten, zoals kleding, accessoires of andere producten die minder breukgevoelig zijn? Zoals boeken bijvoorbeeld? Dan kun je prima met verzendzakken uit de voeten. Een verzendzak kan ook voor een flinke kostenbesparing zorgen!

Flinke kostenbesparing?

Een belangrijke reden om voor verzendzakken in plaats van dozen te kiezen heeft voor een groot deel te maken met de kosten. Verzendzakken zijn in de regel goedkoper dan andere verzendmaterialen terwijl ze weinig ruimte in beslag nemen in bijvoorbeeld een warehouse. Je bespaart dus ook ruimte in het magazijn of in een werkkamer en je hoeft geen dozen te vouwen en te plakken wanneer je een product moet versturen. Ook vanwege het feit dat de meeste verzendzakken standaard een sluitstrip hebben. Dus tijdens het inpakken en het versturen kun je ook veel efficiƫnter te werk gaan. Onderaan de streep kan deze keuze dus een flinke euro opleveren. Zeker als je spreekt over duizenden tot wel tienduizenden zendingen per jaar!

Zijn verzendzakken milieuvriendelijk?

Verzendzakken klinkt niet echt milieuvriendelijk, maar dat zijn ze wel. Als je tenminste iets meer geld spendeert en voor zakken kiest die ook van duurzame materialen zijn gemaakt. Dan zijn deze verzendmaterialen van milieuvriendelijke materialen gemaakt die ook op een milieubewuste manier zijn vergaard. Houdt er rekening mee dat de zakken bijvoorbeeld gecertificeerd zijn met een FSC-certificering. Dit zijn duurzame zakken die dus milieuvriendelijk zijn en ervoor zorgen dat je ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. 

Vulmaterialen gebruiken

Of je vulmaterialen nodig hebt is afhankelijk van het product dat je verstuurd. Een aantal producten kun je in een zak stoppen en versturen, maar producten zoals een boek wil je net even iets extra beschermen. Omdat bijvoorbeeld de hoeken van een harde kaft gevoelig zijn door deukjes en schades. Je kunt dan ook voor extra vulmateriaal kiezen en hier geldt ook de regel dat je kiest voor vulling die van duurzame materialen zijn gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals noppenfolie, piepschuim, schuimfolie en snippers. Met deze materialen kun je heel eenvoudige de loze ruimte in een zak vullen. Doe het alleen als het nodig is!

Kies voor Coex zakken

Coex zakken zijn speciale zakken die doorgaans van speciaal folie zijn gemaakt en ook uit meerdere lagen bestaan. Dat zorgt voor extra stevigheid terwijl je ook de keuze hebt om de kleuren van zowel de binnenkant als de buitenkant te kiezen. Een groot pluspunt is dat ze ook flexibeler zijn dan traditionele verzendzakken. Coex zakken zijn in de regel wel iets duurder, maar ze bieden wel voordelen. En ze zijn van duurzame materialen gemaakt dat ook nog eens goed is voor het milieu.